dimecres, 7 de maig del 2014

Esperança


Avui vaig veure la esperança ... Estrany do sortit fa milers d'anys de la mítica caixa de Pandora, encara segueix sent fonamental per als homes. I és probable que la vegem, elevant cap a ella els ulls, cada vegada que el desconcert i l'angoixa fan presa de nosaltres.
Diuen les velles tradicions del nostre ancestre hel·lènic, que fa molt de temps, quan els homes havien desaprofitat les seves oportunitats de creixement i redempció, els déus els van castigar enviant a la terra una dona - robot d'extraordinària bellesa. Plena de perfídia, aquesta dona - Pandora -va ser fàcilment acceptada pels homes i fins i tot pels herois, confiança que va aprofitar per a obrir la caixa del seu ocult tresor, que sempre l'acompanyava, deixant caure tots els mals coneguts sobre aquest món... Però , en el fons de la caixa va quedar l'esperança...
I en el fons de tots els homes viu una resta d'esperança quan tots els camins han estat encegats, quan totes les il·lusions han estat aixafades, quan cap llum s'albira a l'horitzó.
Per això, hui vaig veure l’esperança, i la seua visió em va ajudar a comprendre quantes i quantes coses hem perdut els humans perquè aquesta imatge haja de presentar-se davant nostre.

Certament, moltes coses s'han perdut; molts valors s'han trencat en aquest estrany moment de transició històrica. En veritat, falta llum, manca claredat de conceptes; la ment i els sentiments estan com embotits davant el compliment de les seves funcions naturals. Tot sembla submergir-se en una perillosa inèrcia, la força d'arrossegament es tradueix en destrucció i violència en tots els ordres. És llavors, quan aparentment ja res queda al fons de la caixa de la vida, quan l'esperança es deixa veure .
Esperança és esperar... és tenir aquesta dosi de paciència i de fe que ens permet superar el mal moment present per llançar les energies cap a un futur millor. Però, compte... Esperança no pot ser esperar contínuament .
Aquest misteriós do dels déus és tan fràgil i subtil com les ombres màgiques que es dibuixen en els capvespres. Cal saber atrapar la imatge amb rapidesa abans que ella es dissolga entre les ombres majors de la nit. Cal saber actuar amb promptitud una vegada que el compàs d'espera ens ha permès recuperar l'alè.

L'esperança no és un do per als homes inactius: ni tan sols ho és per a aquells que s'han deixat caure definitivament davant les dificultats. L'esperança és una promesa, però cal lluitar intrèpidament per plasmar aquesta promesa... Ella promet, nosaltres realitzem.
La visió de l'esperança m'ha omplert de goig. No podem - no hem - de renunciar a l'esforç constant que suposa l'existència. No és noble afluixar l'impuls quan les dificultats són grans. Precisament quan tot sembla impossible i insalvable, és quan l'esperança treu el cap des del fons de la seva caixa màgica, i promet altres temps per als que saben veure-la.
 
M.

2 comentaris:

  1. La ESPERANZA es una virtud... siempre hemos escuchado esta afirmación.... pero es uno de los dones más difíciles de explicar y entender con el solo uso de la razón. Sin una FE fuerte, la esperanza se queda enseguida sin fuerzas... si la esperanza no nos guía hacia la CARIDAD, la esperanza se queda en simples ideales....

    La ESPERANZA surge del anhelo de felicidad puesto por Dios en el corazón de todo hombre (por tanto, la esperanza es y forma parte de un camino)

    La ESPERANZA protege del desaliento y sostiene en todo desfallecimiento, ¿Por qué?, esto es posible porque dilata el corazón, ilumina el entendimiento y guía nuestra voluntad en la alegría del cumplimiento de las promesas, en la espera de la bienaventuranza eterna.

    El impulso de la ESPERANZA preserva del egoísmo y conduce a la dicha de la caridad, del don compartido.

    Cuidemos esta gran virtud, no la oscurezcamos en nuestros corazones... pues las virtudes son lo que nos configuran y nos hacen estar realmente VIVOS.

    <3 S <3

    ResponElimina
  2. M’alegre que l’entrada del bloc t’haja fet compartir sentiments i pensars en mi i en qualsevol lector d’ací (que son ben pocs, els lectors, jeje).

    Compartisc el teu comentari sobre que fa falta fe per a sentir esperança, l’esperança, al fi i al cap i entre altres coses, és esperar que algo incert siga bo.
    És molt bonic també això que has dit sobre que Déu ens ha possat ixa felicitat al cor de tots, senyal que tots som capaços de percebre-la, encara que alguns la tinguen ben profunda!

    Gràcies S; el que tu dius: cal continuar VIUS.

    ResponElimina