dilluns, 22 de desembre del 2014

Per què no a PODEMOS?



Que PODEMOS copiés en el seu dia el programa electoral d’EU no el converteix en esquerra. La identitat d'esquerra ve de la seua afirmació en la lluita de classes, del seu horitzó de societat socialista, de la centralitat de la classe treballadora com a subjecte històric de transformació i de la defensa dels interessos d'aquesta classe. PODEMOS, no és un partit, en aquest moment, d'esquerres. PODEMOS és, una altra cosa.




Molta gent fa la següent pregunta: Per què no t'agrada PODEMOS?


La resposta, malauradament, no és senzilla; i cal estar molt al dia de tot el que passa. L'actualitat que cada vegada es mou més de pressa.

En poques paraules, puc donar una resposta sincera, però no puc donar i documentar una resposta, ja que és complexa. De la mateixa manera, m'adone, que la televisió té un poder enorme; desmuntar el missatge d'algú, que surt de manera contínua a la televisió, és una tasca titànica, molt difícil.

La meua resposta és, que PODEMOS, com a partit, és un frau. Un partit amb una ideologia canviant segons li convé per les enquestes (que va partir des de l'esquerra radical, i que camina cap al centre). Destinat i finançat per canviar les cares dels que ens governen, però no anar al fons dels problemes. En altres paraules, canviar tot, per a que tot seguisca igual. Potser guanyen les eleccions, que facen una neteja de corruptes, però no resoldran els problemes, ja que els qui els han posat ací (en televisió), són part gran del problema.


Considere que la política va més enllà de guanyar unes eleccions. A la pràctica, sinó convences als ciutadans, per molt que guanyes unes eleccions, no podràs posar les mesures en pràctica si aquests no te donen suport.

Què vull dir en això? Que si ocultes la teua ideologia, sinó expliques perquè cal, diguem, nacionalitzar la banca, vas a fracassar. Si el poble no està convençut, este protestarà i sobretot, no defensarà aquestes mesures en els carrers.

PODEMOS se centra en guanyar vots en lloc de guanyar ments.

A dia de hui, ningú sap exactament quina és la ideologia d'aquesta partit. Aquest és el seu gran exponent electoral. Donar el missatge que caben tots. En conseqüència, els seus afiliats, poden imaginar i assumir que els postulats del seu partit són els seus, gràcies a una calculada ambigüitat ideològica.

Ells llancen el missatge de "ni de Esquerres ni de Dretes", per intentar captar la major quantitat de vots possibles.

Pablo Iglesias ja parlava que UPyD fa això d'una manera molt intel·ligent, ho cridava "feixisme cool".

Eseta indefinició ideològica també permet, arribat el moment, fer el que els done la gana amb els seus programes, ja que en cap moment s'han definit clarament.

En qüestions territorials, en les que fa un temps a Pablo Iglesias no li importava opinar, el seu discurs també ha canviat. Ara tiren d'argumentari, evitant perdre vots a Catalunya, Euskadi i Navarra, amb el tema del nacionalisme: "Federalistes, independentistes, unionistes ... som demòcrates" Federalistes, independentistes, unionistes ... som demòcrates "


Parlant de l’imperialisme... En ocasions s'ha defensat que el feixisme, és simplement, el nacionalisme dels vençuts. Si tenim en compte, que la Crisi ha deixat el país, i a la majoria de la classe obrera, empobrida, es pot interpretar que la guerra l'ha perdut esta. ¿Va a posar-se PODEMOS a envair països? No, però l'imperialisme no és només una qüestió territorial. Intentaran imperar en tots els ressorts del poder possibles. Des dels parlaments, fins al sindicalisme, els mitjans de comunicació, passant segurament, per les nostres ments. No és d'estranyar que no vullguen cap tipus d'aliança preelectoral. Això suposa compartir el poder; i intentaran que en “los Ganemos” dels municipis, no s'integren els cercles.

No hem d'oblidar que PODEMOS està fabricant el seu propi sindicat. Es diu SOMOS. El model que proposa és semblant al sindicat vertical franquista (que arreglava algunes coses particulars, però que no deixava de ser un instrument en mans del règim).

Un sindicalisme desideologitzat i transversal, que inclou tant el treballador per compte d'altre, com als empresaris. Quin ús té això? Treure poder als sindicats actuals, sobretot als que tenen ideologia.


La seua incapacitat de fer política des de la base, de ser el centre d'atenció per tot...

PODEMOS, en no tindre una militància sòlida, homogènia i amb una sol ideologia, no pot valer dels seus quadres per fer política al carrer. Només pot fer política des de la televisió. Per això, a més de ficar la pota a posta de tant en tant, intenten ser notícia de qualsevol manera.

Volem ixir a Sálvame (4 hores diàries a Telecinco)?, pues arreglem un posat robat per Carmen Lomana.

Una entrevista no ix com hauria? Ens adjudiquem el mèrit del "passa-ho", encara que hi ha periodistes que demostren que no van ser ells. http://vozpopuli.com/actualidad/54176-cinco-lideres-de-podemos-recibieron-el-primer-sms-del-pasalo-en-el-13-m


No sé qui està finançant PODEMOS, però està clar, que qui paga mana.

De la mateixa manera podem preguntar-nos. Quant costaria l'aparició contínua en televisió, des d'abans de maig, dels dirigents de PODEMOS de manera contínua? Casi sempre en el programa de "Las Mañanas de Cuatro", al matinal "La Sexta Columna" i sobretot a "La Sexta Noche". Algú creu que les televisions privades, estan donant aquest espai, només per audiència? No. Les estan finançant i aupant políticament, amb claríssims interessos polítics. Per cert, quan va la gent del PNV o BILDU a "La Sexta Noche"? No és gent interessant? El poder està triant a PODEMOS com a nous dirigents, no nosaltres. No és una qüestió d'audiència.


Ara s'ocupa d'anar cap a la centralitat del tauler. Això no és altra cosa que anar al centre polític, on en teoria, hi ha més vots, encara que en la pràctica menys solucions als problemes que tenim actualment (al meu parèixer). S'avança cap a un programa socialdemòcrata, amb l'autoria de Vicent Navarro. Un senyor que fins fa poc no li queia molt bé al vell Pablo Iglesias.



Per entendre millor les estratègies de PODEMOS, cal llegir dos autors famosos. Pablo Iglesias i companyia no han inventat res, seguixen diversos "manuals":

- "La raó populista" de l'neoperonista Ernesto Laclau. http://es.wikipedia.org/wiki/Ernesto_Laclau

- Carl Schmitt, filòsof jurídic alemany dels anys 30 (Nazi i ex-nazi). http://es.wikipedia.org/wiki/Carl_Schmitt



M.

1 comentari: